tisdag 24 januari 2012

Vegetarisk lasagne

En god vegetarisk lasagne. Med mycket smak och nyttigheter. Receptet är egenkomponerat med inspiration från lite olika håll.


Ingredienser:
12 Lasagneplattor
200g qournfärs
100g Linser
2 st små morötter
75 g Hackad fryst spenat
1 burk Krossade tomater
1 st vegetarisk buljongtärning
2 vitlöksklyftor
1 msk basilika (gärna fryst)
1 tsk sambal olek
salt
peppar
(lök)

Ostsås
7 dl mjölk
200g fetaost
1,5 msk potatismjöl
2 krm muskotnöt
2 krm örtsalt
1 krm peppar
100g riven ost


Gör såhär: Sätt ugnen på 225 grader.
Stek qournfärsen och den frysta spenaten i lite olivolja. Pressa ner vitlöksklyftorna och häll över de krossade tomaterna. Skala och riv morötterna och blanda ner dem i såsen. Smula ner buljongtärningen och krydda med basilika och sambal olek. Salta och peppra efter egen smak. Häll till sist i linserna och ställ av från plattan. (Man kan självklart fräsa lite lök och ha i men jag är en av de få människor här i världen som inte tycker om lök, så den låter jag bli.)

Häll mjölken i en kastrull. Blanda potatismjölet med ett par droppar vatten och rör ner i mjölken. Koka upp. Finhacka fetaosten och rör ner i mjölken, koka upp igen. Krydda med muskot, örtsalt och peppar. Värva qournfärsröra, ostsås och lasagneplattor i en ugnsfast form. Avsluta med ett lager ostsås, strö över riven ost.  Grädda i nedre delen av ugnen i 30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar